This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.This theme is Bloggerized by Lasantha Bandara - Premiumbloggertemplates.com.

Tuesday, 19 September 2017

Tips Cepat Naik Rank Supervisor


Rank Supervisor Shaklee - Bulan April adalah bulan yang best sangat bagi saya dan suami. Kami dapat naik rank, atas sikit dari Distributor biasa. Saya memang dah lama ambil produk shaklee sebenarnya, namun tak pernah daftar ahli. Sehinggalah last year, Disember 2016, saya mendaftar di bawah upline saya Intan Farhana dari Gombak. Sekarang dia dah rank Senior Supervisor.

Image result for rank shaklee


Saya buat keputusan untuk berbisness shaklee pada Januari 2017. Empat bulan juga masa yang saya ambik untuk naik rank Supervisor.

Untuk naik rank, perlu mencapai 3000UV. Tidak kisahlah  dari personal UV(PUV)  kita atau dari kumpulan(GUV).

Kalau melihat angka UV tu, memang macam banyak, namun tidak ada yang mustahil kat dunia ni. Best ke naik rank?

Best sangat sebab anda akan dapat menikmati bonus yang paling tinggi iaitu 21%. Siapa nak bagi weh! Bestnya lagi sebab dapat kumpul point untuk menghadiri conference atau travel secara percuma ke luar negara. Bawa duit poket je weh, selebihnya shaklee tanggung. Best ke tak best?


Banyak sangat impian kita kan?

Yang paling utama bagi saya adalah nak BEBASKAN DIRI DARI HUTANG!

Sudah tiba masanya kita fikirkan hidup tanpa hutang. 



Bagaimana cara nak naik rank cepat?

Kena ada target. Contact upline anda sekarang dan tanya dia apa yang dia lakukan dulu untuk naik rank?

Nak dapatkan sesuatu kena ada pengorbanan.

Masa naik rank dulu,
saya buat target awal-awal.

Saya nak jual apa untuk dapatkan 3000uv tu. 
Saya perlu gunakan medium yang mana?
Saya nak untung runcit dahulu atau nak besarkan empayar dulu?
Saya perlu buka mulut untuk cerita pasal shaklee atau diam-diam sahaja?
Saya perlu sharing berapa kali sehari?

Alhamdulillah.
Berkat tunjuk ajar sifu-sifu yang hebat dalam Celik Vitamin Group. Saya semakin melangkah maju membina #Team Wife Sado saya. Team sayapun dah ada officially logo sendiri.


Saya memang target nak mencapai Master. Bulan ni, saya akan naik rank Senior Supervisor!!


Adakah anda ingin bernaung di bawa Team Hebat Saya??
Atau anda sekadar ingin makan sendiri dan dalam masa yang sama berpeluang dapat bonus?


Hubungi saya:

Zarina Ismawi
Pengedar Shaklee Sibu
Tel/whatssap : 0198583575
COD: Sibu, Sarikei, Bintangor, Kanowit
Pengeposan keseluruh Malaysia


Lambat Dapat Anak, Adakah Saya atau Suami Mandul?│Tips Dapatkan Anak Cepat │


│" Berkahwin dah lama. Tapi belum ada anak. Adakah saya mandul?"│

                             Fatimah,Sarawak.

Tips Dapatkan Anak Cepat Sedih kan kalau kita dah lama nikah, tapi sampai sekarang belum ada rezeki anak. Sampai satu tahap, kita rasa sangat stress. Mulalah benda tak baik muncul kat kepala otak neh. Kang laki aku cari perempuan lainlah. 

Persoalannya;

BETULKAH ANDA MANDUL?!


Mandul atau infertility adalah ketidakupayaan seorang wanita untuk mengandung walaupun tidak menggunakan sebarang alat perlindungan seperti kondom, suntikan hormon dan sebagainya.

6 Tanda Ketidaksuburan :


1. Kitaran Haid Yang Tidak Teratur

Masalah kitaran haid yang tidak menentu adalah sangat berkait rapat dengan masalah hormon. Hormon yang tidak stabil akan menpengaruhi pola kitaran haid kita. Pola yang normal adalah 28 hari. Namun ianya juga bergantung kepada sistem dalam badan individu masing-masing. Ada kalanya tidak sama. Ada yang 29, 30, 31 hari. Sekiranya hormon tidak stabil, kesukaran untuk kita menentukan bilakah waktu subur dan boleh bersama suami. Langkah terbaik adalah dengan menstabilkan dahulu hormon dalam badan kita.


Image result for irregular menses



2.Berat Badan Berlebihan/Obesiti


Image result for obesiti

Memang banyak kajian yang menunjukkan obesiti mampu mempengaruhi ketidaksuburan di kalangan lelaki dan wanita. Obesiti akan mempengaruhi fungsi hormon dalam badan, ianya termasuklah fungsi sistem reproduktif wanita serta penghasilan kualiti sperma yang rendah.


Sila klik link di bawah untuk mendapatkan info lebih lanjut;




Kita telah maklum, semasa proses ovulasi, satu telur atau lebih akan dilepaskan dari salah satu ovari kita menuju tube fallopio. Ianya akan menunggu satu sperma untuk menembusinya.

Image result for sperma and ovum

Telur kita tidak mampu bertahan lebih dari 24 jam. Namun sperma lelaki mampu hidup sehingga 7 hari dalam uterus kita. Telur yang tidak matang juga mempengaruhi ketidaksuburan terjadi.

3. Alat Perancang Kehamilan

Apabila anda pernah melakukan family planning, ianya juga akan mempengaruhi ketidaksuburan anda. Selalunya, setelah alat perancang kehamila ditanggalkan, ianya akan mengambil masa untuk regulate kembali hormon yang sedia ada. Hal ini disebabkan penggunaan alat perancang perkahwinan akan mempengaruhi fungsi hormon dalam badan kita. Ianya tetap juga bergantung kepada sistem badan seseorang individu itu sendiri. Bahkan ada yang mengambila masa bertahun untuk mendapatkan hormon yang stabil.


Adakah anda dan suami seorang perokok? Sila berhenti jika anda ingin mendapatkan zuriat dengan cepat dan sihat. Tahukah anda, bahan kimia dalam rokok mampu merosakkan penghasilan telur dan juga kualiti sperma yang dihasilkan adalah tidak berkualiti.

Ramai je perokok ada anak!

Yes! Memang ramai. Tapi, adakah anda tahu risiko anak perokok lebih terdedah kepada pelbagai penyakit berbanding dengan pasangan yang tidak merokok? Satu batang rokok mempunyai 7000 bahan kimia yang mampu merosakkan sel yang akhirnya nanti akan menjurus kepada kanser. Bukankah anak anda akan mewarisinya juga?

Kesian anak kita kan mama. papa.

Mohon berhenti merokok ya.

Kandungan kimia dalam rokok juga mampu menyebabkan mati pucuk di kalangan lelaki. Ini belum lagi melibatkan masalah ereksi.

Image result for bayi pramatang dan merokok



5. Stress

Stress semasa melakukan hubungan intim juga akan mempengaruhi ketidaksuburan. Anda pernah dengar tentang libido? Ianya adalah kehilangan keinginan untuk melakukan seks. Bila nak bersama asyik tak ada mood. Jadi, sampai bila-bilapun kita tidak akan dapat anak. Solusinya mudah, sediakan persekitaran yang tenang serta emosi yang stabil sebelum, semasa dan selepas melakukan hubungan intim. Wanita yang stress akan menghasilkan hormon kortisol dan prolaktin yang ternyata mampu mengganggu dan menghentikan proses ovulasi. Seram kan?


Apakah cara lain yang boleh kita ambil untuk mengatasi gejala diatas? 

Ada.



1. Dapatkan supplemen yang membantu menstabilkan kitaran haid anda.

2. Bersenam untuk mendapatkan berat badan yang ideal. Kawal pola pemakanan anda. Makanlah secara sihat. Makan bila perlu bukan hidup untuk makan. hehe

3. Amalkan gaya hidup yang sihat. Hindari dari pengambilan alkohol serta kehidupan yang sangat stress.

4.  Lakukan detoks untuk mengeluarkan toksin dan lemak yang berlebihan dalam badan anda.

Lambat dapat anak bukanlah bermaksud kita dan pasangan mandul. Cuma mungkin ada masalah lain yang menghalang cepat atau lambat untuk kita dapatkan anak. Banyak ikhtiar yang boleh kita cuba. Salah satunya adalah pengambilan vitamin yang sihat. Kaji pola waktu subur kita. Banyakkan bersedekah. Cuba untuk positivekan minda kita. Abaikan kata-kata yang negatif. Saling membantu untuk bahagia dan ceria. Suami lagilah perlu beri sokongan kepada isteri kerana adat masyarakat kita, asal tak ada anak semua salah wanita. Walhal ada kalanya lelaki yang bermasalah.

Jom, baca testimoni dibawah!

#1

Image result for testimoni gla


#2

Image result for testimoni vivix untuk period




Image result for set kesuburan shaklee


Nak tahu Bagaimana Makcik saya boleh hamil setelah 18 tahun tidak ada zuriat?!





Sekiranya anda ingin tahu lebih lanjut tentang produk kesuburan shaklee, bolehlah contact saya segera;


ZARINA ISMAWI
ID : 1244624
PENGEDAR SHAKLEE MALAYSIA
TEL/WHATSAP: 0198583575
Email: zarinaimaging87@gmail.com

Monday, 18 September 2017

Ketahui Bagaimana Wanita ini Hamil setelah 18 tahun bernikah, Ini Rahsianya!




Tips Dapatkan Anak Dengan Cepat - Alhamdulillah. Kelmarin, saya sangat terkejut setelah mendapat kiriman gambar melalui wassap dari seorang customer saya. Dia ni adalah saudara yang sangat dekat dengan saya. Saya mengenalinya dengan baik.

Pagi ni tadi dia check sekali lagi. Sape tak percaya weh. 18 tahun kot tunggu berita gembira ni. 



Resultnya sama. Ada satu line clear dan satu line lagi kabur-kabur. Seminggu yang lepas dia bagitau 2 bulan dah tak datang haid. Tak dapat nak angkat badan, pening loya muntah semua ada. Craving benda masam bukan main katanya. Saya suruh dia check UPT. Sebab, kalau mendengar simptom semua macam orang ada isi je. Dan keputusannya, alhamdulillah!

Positive hamil!!!


Mac 2017 dia menghubungi saya untuk mendapatkan konsultasi mengenai masalah kesuburan. Disebabkan kitaran haidnya yang tidak teratur, saya perlu mengkaji pola kitaran haidnya. Dan perlu estimate bila tarikh waktu subur dia boleh bersama suami.
Saya mencadangkan vitamin kesuburan untuk dia ambil bersama suami.
Alhamdulillah, dengan izin Allah, asbab ambik shaklee.

Jadi, suppelemen apa yang dia ambil?



1.ESP
2. Vitalea Iron Formula
3. B Complex with asid folic
4. GLA
5. Vita E Complex

Esp memang membantu dalam membina sel. Ianya mampu menguatkan rahim serta memberikan tenaga kepada kita.

Vitalea iron formula ekstrak dari buah dan sayur. Sumber tenaga untuk suami isteri. Dalamnya yang ada zink untuk membantu menghasilkan sperma yang berkualiti.

B Complex with asid folic sesuai sangat diambil oleh mereka yang henda mengandung. Kalau kat klinik, doktor memang akan bagi asid folic untuk mereka yang nak hamil. Membantu dalam menghasilkan telur yang matang. Ianya juga bertindak sebagai anti-stress. Kalau kedua-dua pasangan stress semasa melakukan hubungan intim, ianya juga memberi kesan kepada ikhtiar untuk mendapatkan zuriat.

GLA. Ianya membantu menstabilkan hormon agar kitaran haid lebih teratur. Jadi, senanglah kita nak kira bila waktu subur kan.

Vita E Complex sesuai diambil oleh suami. Ianya turut membantu menghasilkan kualiti sperma. Memang banyak kajian dilakukan bahawa lelaki perlu mengambil Vitamin untuk penghasilan sperma yang berkualiti.


Jadi, besar hajat saya untuk membantu sesiapa sahaja. Kita ikhtiar, kemudian serahkannya kepada Allah swt.


Anda ingin mendapatkan konsultasi mengenai ikhtiar kehamilan?
Ingin bertanya bagaimana saya membantu customer saya ini mendapatkan zuriat setelah 18 tahun tidak hamil?

Hubungi saya di 



Zarina Ismawi
Pengedar Shaklee Malaysia
ID 1244624
Whatsap/Tel/Call: 0198583575
COD: Sibu, Sarikei, Bintangor, Kanowit
Pengeposan ke seluruh Malaysia


Friday, 8 September 2017

Muhasabah tentang Mati


Image result for mati


KEMATIAN ITU SANGAT DEKAT, NAMUN CARA KITA HIDUP SEOLAH IANYA SANGAT JAUH

Saya ni selalu terfikir, dalam kehidupan saya ni ramai ke tidak orang menyenangi keberadaan saya. Atau orang lebih suka saya tidak ada. Entah-entah kat belakang saya, ada orang sumpah seranah saya.

" Pergi mampus lagi bagus!"

Nauzubillah.

Saya hidup ni bawa banyak manfaat kepada orang atau tidak. Kata orang, orang yang baik dan bermanfaat dengan orang lain, ramai orang suka cari dia. Bukan sebab along yang cari. Huhu

 Ramai orang suka berurusan dan minta tolong dengan dia. Dia jenis suka menolong dan mempermudahkan urusan orang. Sebab itu ramai orang suka cari dia.

Kita ni pula macam manalah.

Pesakit datang dengan berpakaian buruk dan selekeh kita dah layan dengan cara low clas. Tinggi suara seolah kita ni juara.

Kalau datang pakcik berpakaian segak dan tampan seolah bisnessman berjaya, kemain layanan highclass. Kita ni dah kenapa agaknya?huhu

Belum lagi bila tiba turn menjaga kaunter. Orang tanya baik-baik, kita jawab ikut suam-suam kuku. Kecik hati makcik yang dah tua. Malu dia kita jerit depan ramai orang. Agaknya hati kita ni dah jadi macam batu agaknya.

Dengan keluarga dan adik beradik bukan main berkira dan kedekut. Seolahnya kita nilah paling disusahkan oleh keluarga. Esok mereka tiada, jangan risau, tak ada lagi orang nak susahkan kita dan tak ada lagi mereka  kat depan mata kita. Masa tu, baru kita tahu, bahagia ke tidak perasaannya.

Belum lagi ramai orang kita kutuk belakang. Seolahnya kita ni malaikat yang tak jejak tanah. Mengata tak ingat dunia, bersama geng-geng hebat kita.

Hasut sana. Hasut sini. Fitnah benda tak betul. Supaya orang suka kita. Benar sangatkah mereka suka kita?Suatu kepuasankah sikap kita begitu?

Esok-esok ni, kalau mati kita, agak-agak ada tak orang ingat jasa kita, ingat kebaikan kita sampai meleleh air mata dia lalu didoakannya yang baik-baik untuk kita. Atau sahaja sampai 7 keturunan kita dicaci dan didoakan yang buruk-buruk.

Jomlah kita.
Sudah-sudahlah berhasad dengki segala.
Maafkanlah semuanya.
Beramallah sebelum tiba kematian kita.
Lepaskanlah apa-apa yang terbuku di dada.
Janganlah berdendam lagi.
Kita ni tak perlu banyak sebenarnya.
Cukup punya hati yang aman.
Agar matipun seperti cara orang beriman.

Thursday, 7 September 2017

Adhesions Colic : Tips Mengurangkan Rasa Sakit Pada Kawasan Perut dan Ari-Ari

Adhesions Colic - Adakah anda pernah mengalami gejala sakit di bahagian bawah peranakan? Atau di bahagian sekitar abdomen? Atau di bahagian ari-ari? Disebabkan peranakan jatuh kah?


Image result for adhesion colic






Adhesion Colic ini adalah satu keadaan di mana tisu fibrous berparut yang terbentuk dalam beberapa organ dalam abdomen. Ianya akan menyebabkan usus melekat antara satu sama lain pada dinding abdomen.

Selalunya pesakit akan merasa sakit di bahagian abdomen (like abdomen cramp-pain), sakit ari-ari yang berterusan, kembung perut, muntah, sukar membuang air besar dan sebagainya.

Image result for abdomen pain


Ada yang sampai ke tahap najis keluar dari mulut, usus tersumbat, dan usus pecah (perforation). Jika dibiarkan, ianya boleh membawa maut!


Apakah punca berlakunya Adeshin Colics?

Salah satu faktor yang menyumbang berlakunya gejala ini adalah pesakit ada history melakukan pelbagai pembedahan. Selalunya, mereka yang pernah melakukan pembedahan/surgery memang berisiko untuk mengalami gejala ini. Contohnya seperti pembedahan bersalin czer, laparotomy, apendictomy, pembuangan batu karang, batu hempedu dan sebagainya.

Selain itu, pengambila awal pati haruan dan gamat dikatakan mampu menjejas fungsi organ semasa tempoh healing selepas pembedahan.


Perkara pertama yang perlu anda lakukan sekiranya mengalami kesakitan sehingga mencecah 12 jam adalah terus berjumpa doktor. Selalunya doktor akan mencadangkan anda untuk melakukan abdominal x-ray terlebih dahulu. Kemudian anda akan diberikan ubat tahan sakit. Adeshion Colic masih belum tiada penawarnya. Tidak banyak yang mampu doktor lakukan untuk gejala ini.




Adakah Cara Lain Yang Boleh Mengurangkan Rasa Sakit?



Ada.


Dengan Pengambilan Suppelemen Shaklee.

Herblax
Peppermint Ginger Plus.


1. Vivix

Produk terbaik keluaran shaklee yang kaya dengan Resveratrol dan Polifenol. Tinggi anti-oksidan dan bersifat anti-radang dan anti-inflamasi. Ianya mampu memperbaiki hingga ke peringkat yang paling dalam iaitu sel kita.

Image result for vivix


2. Herblax

Ramuan pelbagai herba yang membantu dalam pelicinan proses pembuangan najis. Jadi, najis yang tertinggal dan berkerak di dalam usus mampu disingkirkan dengan mudah tanpa berlakunya proses pemaksaan keluar najis dari saluran dubur.

Image result for herblax


3. Peppermint Ginger Plus

Ramuan herba terpilih yang ditabletkan untuk digunakan bagi melgakan senak perut serta membuang angin berlebihan dari dalam badan.

Image result for peppermint ginger plus



Nak tahu lebih lanjut tentang Adeshion Colic?
Atau anda ingin mendapatkan Supplemen di atas?

Hubungi saya segera di:


Zarina Ismawi
0198583575
Pakar Shaklee Anda